Як швидко і просто навчити дитину кататися на велосипеді

Дитині набагато простіше навчитися кататися на велосипеді, ніж дорослому. Але в цій справі йому обов'язково знадобиться допомога батьків. Як навчити кататися на велосипеді малюка? Перший етап навчання - підготовка транспорту. Зніміть з велосипеда педалі і встановіть сидіння таким чином, щоб ноги сидячого на ньому дитини діставали до землі. Зніміть додаткові коліщатка - без них вчитися простіше і ефективніше. Таким чином ви отримаєте подобу беговел - велосипеда без педалей. Це найкраще рішення для навчання малюка утримання рівноваги і балансування на двоколісному транспорті.

Виберіть місце для тренувань. Краще покриття - асфальт, але він повинен бути рівним, без ямок і горбиків. На траві і землі вчити кататися на велосипеді не варто - на таких покриттях складно переміщатися на транспорті, хоча падати не так боляче.

Переконайтеся в готовності дитини до навчання катанню

Дуже часто бажання освоїти навички їзди на велосипеді більше притаманне батькам, а не самій дитині. Перш ніж приступати до навчання запитайте у малюка, чи хоче він навчитися кататися. Зрозуміти принцип їзди і навчитися крутити педалі діти можуть вже з 3,5 років. Якщо для малюка цей процес незрозумілий і складний - не наполягайте і відкладіть навчання на деякий час. 

У дворі, в парку і в інших локаціях діти бачать однолітків, активно катаються на велосипедах. У більшості хлопців виникає природне бажання навчитися також - скористайтеся цим бажанням наслідувати і почніть вчити своє чадо їзді на двоколісному транспорті.

Як навчити дитину кататися на дитячому велосипеді в короткі терміни

Після того, як велосипед був підготовлений і місце вибрано, статі приступати до освоєння навичок. Допоможіть дитині сісти в сідло і попросіть сильно відштовхнутися ногами від землі. Приділіть особливу увагу безпеці - будьте поруч і готові підхопити падаючого велосипедиста в разі невдалої спроби. Не забудьте надіти на дитину захист -шлем, наколінники, налокітники, рукавички. 

Принцип навчання простий. Дитина відштовхується ногами і піднімає їх для того, щоб велосипед міг проїхати вперед. Завдання "водія" на цьому етапі - утримати рівновагу, тримаючись руками за кермо. Після того, як даний скилл буде отримано, настав час приступати до подальшого навчання

Як навчити їздити на велосипеді дитини , який вміє утримувати рівновагу? Пора повернути на місце педалі. Уважно вивчіть їх і встановіть строго на ті місця, які під них призначені (на кожній з педалей є маркування L або R - лівий або правий). 

Можливо, вам знадобиться підняти трохи сидіння, адже тепер дитина повинна торкатися землі ногами лише кінчиками пальців. Основне завдання - забезпечити йому зручність для постановки ніг на педалі. 

Як навчити дитину крутити педалі?

Допоможіть малюкові поставити одну ногу на педаль і зробити натискання. Попросіть повторити рух самостійно і проїхати з отриманим розгоном деяку відстань. Наступний етап - послідовне натискання на обидві педалі і подолання на отриманому розгоні максимальної відстані. Слідкуйте за тим, щоб положення ніг на педалях було правильним. 

Уже через кілька спроб їхати на велосипеді дитина освоїть науку обертання педалей. Можливо, не всі і не відразу буде у нього виходити, але з часом навик крутити педалі автоматизується і не буде викликати труднощів. Не просіть відразу розвивати велику швидкість - малюк повинен відчувати впевненість і не боятися падіння.

Як батькам швидко навчити дитину кататися на велосипеді

Якщо у вас є компаньйон для навчання - скористайтеся його допомогою. Станьте на початку маршруту поруч з дитиною на велосипеді, а ваш чоловік або дружина - в кінці відрізка дороги, який треба подолати велосипедисту. Такий метод навчання допоможе малюкові дивитися вперед, а не на землю і йому буде простіше навчитися керувати транспортом. 

Як навчити дитину кататися на велосипеді ? Освоїти навички може людина в будь-якому віці, але дітям впоратися з завданням простіше. Будьте впевнені і вселити впевненість у малюка. За допомогою батьків він швидко і легко навчиться кататися на двоколісному транспорті. 

З якого віку можна кататися на самокаті

Батьки намагаються підтримувати активність своїх дітей і надати їм якомога більше можливостей для корисного і веселого проведення часу. Один із способів урізноманітнити дозвілля дитини - подарувати йому особистий транспорт. Серед популярних рішень - велосипед і самокат. І, як правило, знайомство дитини з катанням починається саме з освоєння самоката. 

Якщо ви плануєте подарувати дитині самокат - з якого віку краще робити такий презент? Цей простий і зрозумілий для малюків транспорт підходить навіть самим маленьким водіям. Для крихіток виберіть триколісні моделі - вони характеризуються мінімальною травматичністю, допомагають розвинути координацію рухів, сприяють розвитку просторового мислення. Кататися на триколісному самокаті набагато безпечніше, ніж на двоколісному аналогу, велосипеді або роликах.

Відгуки

Поки немає жодного відгуку. Станьте першим!
Написати відгук
Ім'я
E-mail
Відгук
Рейтинг
Код
captcha
Введіть символи, які ви бачите на зображенні.